I går var jeg til foredrag med en fremtidsforsker 

I går aftes var jeg til foredrag med Anne Skare Nielsen.
Anne er fremtidsforsker og samtidig virkelig morsom! Den vilde oplevelse for mig var, at det meste af det hun fortalte eller forklarede passer med mit eget livssyn. Alt hvad hun sagde inspirerede mig, og jeg kan kun opfordre alle til at høre et foredrag med Anne.
Fremtidens lederrolle VIL ændre sig.

Den nye generation vil ikke fastholdes i et job. De vil bidrage med deres evner til en opgave eller en afdeling. De vil ikke lave de ”opgaver der følger med”, de vil have deres frihed til at leve livet, og tjene penge for at leve det. Ikke leve for at tjene penge. Frisættes.

Medarbejdere og samfund vil lede sig selv til fællesskabets bedste, vi vil samles om en opgave som et filmhold om en film og skilles igen.

Lederens rolle bliver som en mentor og guide, der viser vejen og holder retningen. De opsiger medarbejdere, men medarbejderne hyrer selv, deres kollegaer, vælger selv.

Det er nogle af de ting der kører i mit hoved fra i går. Det støtter så fint og perfekt op af mit arbejde.
Vi ved ikke hvad der kommer næste gang.
Covid, Putin krig, osv. Der er altid og vil altid komme kriser i verden og i vores eget liv. Specielt de sidste 20 år har vist det.
Vi kan IKKE altid gætte hvad der sker i fremtiden. Men vi kan forberede os. Jeg mener ikke på den der ”hæv alle pengene i banken” eller ”køb alt ind du kan finde af ris og toiletpapir”-måde, selvom det helt sikkert også kan være en trøst.
Men på den måde der hedder; hvis du ved PRÆCIS hvem du selv er, hvem du er i din kerne. Når du lever dit liv som en gave hver dag, når du står sikkert i dig selv, din lederrolle, din rolle som familiens forsørger, bedste ven; når ALT det er smeltet sammen og du er dig selv og glad hele vejen rundt, så er du KLAR til at din verden ændrer sig, du er klar til at stå sikkert i det ukendte og uvisse.

Derved bliver du både et bedre menneske, en bedre leder, en bedre ven og familieforsørger.
Anne fortalte, at vores verden, vores systemer, vores paradigme falder fra hinanden.
Hvis du tænker efter, så har du opdaget det. Måske frygter du det? En ny måde at leve på, lede på OG være på, kommer tættere og tættere på. Det er tid til at det kan betale sig at være et ordenligt menneske. At tænke med hjertet. Lede med hjerte. Drive virksomhed med fokus på bæredygtighed både i forhold til miljø og personale.

Når du kan se det som en gave og være nysgerrig – nysgerrig på livet, på det uvisse, så står du stærkt i dig selv, kan mærke din krop og din sandhed. Og lige der bliver fremtiden spændende i stedet for skræmmende.

Jeg trækker på mine erfaringer, og er brændende entusiastisk i mit arbejde. Jeg har selv gået vejen fra frygt til ro. Fra at følge ”sådan gør man” og gået over til ”sådan her føles rigtigt i mig”. Og det virker uanset om du er kvinde eller mand, leder eller medarbejder.

Isobel Sommer, 14. juni 2022