Når mænd græder 

”Når mænd græder”
Tobias Rahim er fra Aarhus, han er 34-35 år, og sætter ord på en udfordring vi har i vores samfund. 🙌🏼

Han taler direkte ind i det, som jeg møder i mænd på min vej. Måske vækker det genklang hos dig også?

Mange mænd ældre end 40 har lært at gemme tårene væk, lært at det at være en maskulin mand betyder at være stærk og ikke vise frygt, skam, sorg. At bide tænderne sammen, lægge låg på, ”beholde skriget indeni”, tager sig sammen og ”mande sig op”. 🤐

Jeg kan, ligesom Tobias, se det i deres øjne. Jeg ser, at de drukner indefra og ikke ved hvordan de skal komme op til overfladen og LEVE i stedet for at overleve. For de har aldrig fået redskaberne til hvordan man kan være det hele. Samtidig bliver de jaget med krav om også at være bløde mænd. 🙄

Og når de blir det, så er de for eftergivende, mangler deres maskuline udtryk og sexappeal hos det modsatte køn. Og hvorfor? Fordi der ikke er balance. Det bliver en rolle, et forsøg på at please, på at gøre det rigtige. 🤔

Os over 40 kommer fra en anden tid. Jeg har som kvinde lært at selvstændighed er vigtigt, at jeg som kvinde skal klare mig selv, være stærk men også samtidig nedtone min intelligens, min power, min til tider hurtige hjerne, for at mænd ikke føler sig løbet over ende. Fordi der har været så meget fokus de seneste mange år på kvindefrigørelse og lighed, så er jeg heldig at være vokset op i en tid, hvor jeg lærer at være det hele. 👌🏻

Men jeg har faktisk også lært at undertrykke mine følelser når de gik imod ”normen”, forsøge at rette ind og skjule der hvor jeg ikke følte mig i stand til det.

Det har givet mig stress mere end en gang, fordi kroppen til sidst råber af mig. I dag tillader jeg alle mine følelser, kategoriserer dem ikke som gode eller dårlige, men er i dem og bruger dem konstruktivt som drivkraft, som motor i mit liv, mit arbejde, min forståelse for andre.

Jeg bliver stærkere, jeg får succes, fordi jeg ikke gør mig selv mindre og forsøger at passe ind, hvor det ER totalt ligegyldigt, og bare en norm, som vi alt for langsomt reviderer. 🫣😬

Min påstand er derfor, at i stedet for at forsøge at gøre som alle gerne vil have du lever op til, så er der en anden måde, som er så meget mere givende. Hvis du tør, for det kræver altså sin mand. Eller kvinde naturligvis! 🥰

Hvis du lærer dig SELV at kende. Hvis du går i dybden, mærker dine følelser og tillader dem. Find en der kan give dig et trygt space, der kan hjælpe dig med at pille lagene af. Finde ind til kernen.

Så bliver du ALT som du ønsker. Du vil være en bedre mand, et bedre menneske, bedre far og bedre leder. Derudover vil din maskulinitet og sexappeal være 100% dig, og skinne igennem. For ro, selvsikkerhed og lederskab over eget liv ER sexet. Uanset dit køn og din position i samfundet og livet.

En klient i 50érne sagde til mig at den sang da vist ”handler om mænd i uniformer”. Han blev meget rørt, da vi sammen hørte hele nummeret, og han ku MÆRKE hvad han synger. Og blev rørt. 🥺

Tør du? 💪🏻🤗

Klik her: Når mænd græder af Tobias Rahim

Isobel Sommer, november 2022