Skyggebørn 📢💡

Skyggebørn har en nær pårørende/søskende med alvorlig sygdom, diagnose eller selvskadende adfærd. De lever i en familie, hvor der er et nødvendigt fokus på en anden. Skyggebørn forstår det instinktivt. Det kan også være at deres søster eller bror er delebarn, og derfor er det dennes behov der styrer familien i perioder.

💡 De trækker sig lidt. Ved godt at det der fylder hos dem, ikke er lige så vigtigt. De tager hensyn. Undertrykker deres behov. Undertrykker deres følelser og deres frustration. Deres sorg.

💡 De kan jo godt se den samme logik som alle andre, når behovet hos en anden er større. Så de lærer at sige okay. Sige at det er i orden at aftalen med mor eller far heller ikke bliver til noget i dag.

💡 Vi ved det godt som voksne. Vi gør det så godt som vi kan. Vi gør det, vi er blevet rådet til af eksperterne. Men ingen fortæller os, hvad vi overser. Hvem…. Skyggebørnene. Vi har jo aldrig troet, vi skulle stå her og gøre forskel. Men vi er nødt til det.

Det har konsekvenser for skyggebørn.

💡 Prøv at tænke over de her sætninger for dit barn, når det er teenager og voksen. De lærer at undertrykke deres behov. De lærer at undertrykke deres sande følelser. De lærer, at de ikke er lige så vigtige som andre. De lærer ikke at sige fra. De lærer ikke at sige til.

💡 Manglende selvværd. Stress. Mindreværd. PTSD. Følelsen af ikke at være nok. Voksne som hader deres søskende fordi de har taget AL fokus i barndommen.

💡 DU har gjort det så godt du kan. Ud fra den viden du havde.

DU og I kan med små ændringer leve jeres BEDSTE liv

💡JERES bedste liv. Hos mig kan du finde overskuddet, du ikke vidste du havde. DU kan med ganske små ændringer i hverdagen gøre en kæmpe forskel for dit skyggebarn. UDEN at gå mærkbart på kompromis med de særlige behov den anden har.

💡 Måske har du og din partner tabt JERES space i den her svære tid? Kan I finde hinanden? Handler jeres fællesskab efterhånden kun om at få hverdagen til at køre? Små bitte ting kan ændres, for at DU og din familie som individer og helhed får en nemmere hverdag. Sammen.

💡Kontakt mig gerne for en uforpligtende snak. Jeg brænder for at hjælpe DIG, din familie og dit skyggebarn. Så finder vi en løsning, som passer til dit behov. Tlf. 31171131.

💡 Skal jeg sende de 3 råd til dig som vi ville ønske at vi havde fået, da vi stod med 2 piger, hvoraf 1 havde spiseforstyrrelse? Udfyld POP OP rubrikken, og jeg sender fluks. Får du ingen popop så send en mail til: kontakt@lysdinvej.dk

Lysarbejder lyser på skyggebørn

Her kan du se en kort video med mig som taler om skyggebørn:

https://youtu.be/80-b72_8oEA