Til skyggebarnet som ung og voksen

JEG SER DIG

“Skyggebørn har en nær pårørende/søskende med alvorlig sygdom, diagnose eller selvskadende adfærd. De lever i en familie, hvor der er et nødvendigt fokus på en anden. Skyggebørn forstår det instinktivt. Det kan også være at deres søster eller bror er delebarn og derfor er det dennes behov der styrer familien i perioder”.

* Fra fanebladet om Skyggebørn

Selv om du i dag er voksen – og uanset om du er 18 eller om du er 45 – så påvirker det sandsynligvis stadig dit liv og din måde at leve på. Jeg har talt med UTALLIGE, som har sagt til mig; “Jeg ville ønske, du havde været der, da jeg var barn”. Du har måske følt dig ensom og alene. Jeg ser DIG, din kærlighed og din smerte. Det ER muligt både at elske og hade sin søskende på samme tid. Også selv om du er voksen.

Benyt dig lige nu af mit tilbud om halv pris! Du er velkommen til at ringe og høre mere.

💡 Når du er opvokset som skyggebarn, så har du lært hjemmefra, at din søskende havde mere brug for din mor og far. Du trak dig sikkert lidt. Tog hensyn og undertrykte dit behov. Din sorg over ikke at føle dig set og vigtig skjulte du indeni.

💡 Du forstod jo godt logikken. Du kunne jo godt se dine forældre gjorde alt hvad de kunne, men din søster eller brors behov er livsvigtigt – det var dit ikke. Du sagde det var okay, at du godt forstod hver gang en aftale med dig igen ikke blev til noget.

💡 Dine forældre har sikkert gjort alt det, de har fået at vide de skal gøre for at gøre det hele rigtigt. Det er jeg sikker på, de har. Vi gør det alle så godt vi kan. Måske har du været på kursus i konflikthåndtering med din søskende. Talt med en psykolog om, hvordan du klarer den rolle, du har fået i livet.

💡 Det har måske haft konsekvenser for dig at være skyggebarn. Måske føler du dig stadig overset i familien? Føler dig forbigået? Men det har du lært at leve med. Men har du tænkt over, at det muligvis har en effekt på resten af dit liv? Undertrykker du dine behov for at tage hensyn til andre? Undertrykker du hvad DU føler og har kun fokus på hvad andre føler? Er du mindre vigtig end andre? Kan du sige fra når noget ikke føles rigtigt for dig? Er du god til at sige TIL? Altså at udtrykke og og tage det du gerne vil have?

💡 Manglende selvværd. Stress. Mindreværd. PTSD. Følelsen af ikke at være nok. Skam over at hade din søster eller bror – bare lidt.

💡 Der er ikke nogen af dine følelser der er forkerte. Forbudte. Du er helt normal og ligesom andre i din situation. Du kan sikkert ikke fortælle MIG noget, jeg ikke har hørt før. Men har jeg ikke hørt det før, så kan jeg stadig rumme hele dig. Også de negative følelser..

💡 Vil du gerne LEVE DIT BEDSTE LIV? Vil du gøre dig fri af rollen som skyggebarn en gang for alle? Stå frem i verden med dit autentiske jeg? Du vælger selv, hvem du vil være. Hvad du gerne vil opnå. Bittesmå ændringer som gør at DU kan leve dit BEDSTE liv. Jeg forstår hvor du kommer fra og jeg kan derfor tage dig i hånden på den næste del af din rejse. Skubbe dig ganske blidt i ryggen mens du vælger hvad vej du vil gå herfra. Fra skyggen og ud i lyset. DU kan med ganske små ændringer i hverdagen gøre en kæmpe forskel for dig selv. FOR DIN SKYLD!

💡 Kontakt mig gerne for en uforpligtende snak.

💡Jeg brænder for at hjælpe DIG, skyggebarnet. Forsigtigt puffe dig ud i lyset på din vej videre i livet. Hjælpe dig med at sætte dig selv fri.

Lysarbejder lyser på skyggebørn

Her kan du se en lille video af mig der taler om skyggebørn: https://youtu.be/80-b72_8oEA